Reiszoeker

Reizen naar Cambodja

Geld Cambodja

De Cambodjaanse munteenheid is de riel (KHR). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com. Cambodja is de afgelopen jaren een dollar-economie geworden en voor toeristen worden bedragen vaak afgerond op hele dollars. In de steden en op toeristische plekken kun je overal met dollars betalen, maar op het platteland en op lokale markten is de riel vaak de belangrijkste munt.

ATM in Cambodja: In steden als Phnom Penh en Siem Reap zijn voldoende werkende geldautomaten waar je dollars kunt pinnen. Soms kun je ook riel pinnen, maar omdat deze munt buiten Cambodja niets waard is, is dat niet aan te raden. Met een creditcard kun je terecht in de betere hotels en restaurants, en bij sommige reisbureaus. Zorg er echter voor dat je altijd contant geld bij je hebt, want de economie van Cambodja draait voornamelijk op contanten.

Veilig pinnen in Cambodja: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.Indien je geld wilt pinnen in Cambodja dien je deze instelling tijdelijk online te wijzigen naar ‘Wereld’. Houd er rekening mee dat Nederlandse bankpassen bij geldautomaten van sommige banken niet werken, ook al staat er een Cirrus/Maestro logo op. Meestal is dit omdat er bij die banken een grotere kans op fraude is. Een bank waar je vaak wel kunt pinnen is ABA Bank. Geldautomaten van deze bank zijn in steden en op toeristische plekken volop aanwezig.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.