Reiszoeker

Reizen naar Cambodja

Veiligheid Cambodja

Op plekken waar veel toeristen komen, wordt soms marihuana aangeboden. Ga hier vooral niet op in want in Cambodja staan zware straffen op het gebruik of bezit van drugs. In het hele land zijn dieven actief die vanaf scooters tassen, telefoons en portemonees stelen. Met name in de steden moet je hier alert op zijn. Mocht je onverhoopt bestolen worden, zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering.

In Cambodja zijn ieder jaar tientallen mensen het slachtoffer van onontploft oorlogsmatereriaal zoals granaten en landmijnen. Als toerist loop je weinig gevaar, zolang je maar niet buiten de betreden paden gaat.

Reisadvies voor Cambodja: Actuele informatie over de veiligheid in Cambodja vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder ‘reisadviezen’ bij Cambodja). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vind je nuttige reistips.