Reiszoeker

Reizen naar Cuba

Bagage en kleding Cuba

 

Deze reis gaat voor een deel door tropisch laagland en voor een deel door bergland waar een gematigd klimaat heerst met soms koude nachten. Het is aan te raden dunne kleding mee te nemen voor het warme weer, voor 's avonds is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack. Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen de felle zon. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en slippers of sandalen is alles wat je voeten vereisen.

Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur en voldoende film, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes (niet in je handbagage stoppen tijdens de vlucht), aansteker, een voorraad houdbare snacks en snoep, wekker, schrijfwaren (papier is schaars in Cuba), boeken, paspoort met geldig visum, voldoende cheques en geld, kopieën van paspoort, toeristenkaart en reisverzekering, je vliegticket(s), een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen en een goede reisgids. Verder eventueel: rol toiletpapier, handdoek en een leeslampje. Voor het gebruik van elektrische apparaten heb je een verloopstekker nodig, vraag daar in de winkel naar.

Dit alles verpak je het liefst in een weekendtas of rugzak, niet in een harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kunt je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Zorg dat je een verschoning in de handbagage hebt en 48 uur zonder je grote bagage kunt in geval dat de bagage vertraging heeft. Zorg dat je bagage niet te zwaar is, het moet soms op het dak van de bus en de groep wordt er niet vrolijker van als er telkens één niet te tillen koffer omhoog moet!