Reiszoeker

Reizen naar Cuba

Communicatie Cuba

Post vanuit Cuba naar de Benelux doet er minstens twee weken over. Wil je een pakketje naar Nederland of België sturen dan kun je dat het beste via DHL doen. Post van Nederland of België naar Cuba doet er nog langer over en komt soms helemaal niet aan. Als het aankomt is de brief of het pakket meestal opengemaakt voor aflevering.

Bellen in Cuba: In grote hotels kun je internationaal bellen, de kosten hiervoor zijn relatief hoog. Goedkoper is om te bellen met een telefoonkaart vanuit telefooncellen of belkantoren, houd er rekening mee dat de verbinding weg kan vallen. Mobiel dataverkeer is mogelijk in Cuba maar is erg duur. Let er wel op dat je roaming uitschakelt zodra je het land binnenkomt. Een overzicht van de kosten van mobiel bellen vanuit Cuba vind je op www.bellen.com (‘klik op ‘buitenland’). Indien je vanuit Cuba naar huis belt draai je eerst 9119, vervolgens 31 (het landnummer van Nederland) of 32 (van België), het netnummer (zonder 0) en abonneenummer. Het internationale nummer van Cuba is +53.

Internet in Cuba: Bij kantoren van ETECSA (Empresa de Telecomunicaciones de Cuba S.A) kun je voor 2 CUC prepaidkaarten kopen waarmee je een uur kunt internetten. Sommige hotels verkopen de kaarten ook aan klanten. Tip: sla meteen een paar kaartjes in, want verkooppunten zijn schaars en vaak sta je lang in de rij om een internetkaart te bemachtigen. De kaarten zijn te gebruiken op computers bij ETECSA en in hotels en op plekken met WiFi. Steeds meer openbare pleinen hebben WiFi. Handig, want dan kun je Whatsapp weer even gebruiken.