Reiszoeker

Reizen naar Cuba

Reisdocumenten Cuba

Internationaal paspoort
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Cuba reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum
Voor deze bestemming is een toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Je dient de toeristenkaart op tijd zelf aan te vragen. We raden je aan om dit zo’n 4-6 weken voor vertrek van de reis te doen (als de reis een gegarandeerd vertrek heeft).

Je kunt ervoor kiezen om de toeristenkaart aan te vragen via onze partner Visa4Travel. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders). Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. 

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te informeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Ziektekostenverklaring

Bezoekers aan Cuba dienen bij aankomst te bewijzen dat zij beschikken over een geldige ziektekostenverzekering. Deze verklaring moet in het Engels zijn opgesteld en mag niet afgesloten zijn bij een Amerikaanse verzekeraar. Je verzekeringspasje is niet voldoende als bewijs. Mocht je niet beschikken over de gevraagde verklaring, dan kun je bij aankomst verplicht worden een plaatselijke reisverzekering af te sluiten en te betalen.

Reizen naar de Verenigde Staten
Sinds 12 januari 2021 is Cuba toegevoegd aan de USA-lijst van landen die terrorisme sponsoren. Ben je na die datum op Cuba geweest dan kun je geen ESTA aanvragen voor het reizen naar de Verenigde Staten. Ook niet voor een overstap naar een ander land. Wil je toch naar of via de Verenigde Staten reizen, dan dien je ruim op tijd een regulier toeristenvisum aan te vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam, of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.