Menu

Reisdocumenten Cuba

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Je krijgt 10 dagen voor vertrek een toeristenkaart toegestuurd, welke je ingevuld meeneemt. Indien je de toeristenkaart niet hebt ontvangen, neem dan contact met ons op.
Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.
Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje 'data & prijzen' en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.
Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.


Aanvullende informatie:
Een reis naar Cuba maakt in uitzonderlijke gevallen gebruik van vluchten met een overstap in de VS. Voor reizen die via Amerika vliegen, moet via internet een ESTA toestemming aangevraagd worden. Een Electronische Reistoestemming (ESTA) is verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde Staten reizen. Deze aanvraag (kosten: 14 $) dien je online in en moet goedgekeurd zijn voordat je aan boord gaat van het vliegtuig. Aanvragen kan via de officiële website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta (betaling kan alleen met creditcard!).