Reiszoeker

Reizen naar Cuba

Eten en drinken Cuba

Van oorsprong heeft Cuba geen hoogstaande eetcultuur en de situatie is er door de huidige economische toestand alleen maar slechter op geworden.

Ontbijt (Spaans = desayuno): Een stevig ontbijt van brood met eieren naar keuze klaargemaakt met bacon of worstjes komt het meest voor. Wie dat te zwaar vindt, kan ook een ontbijt met toast en jam krijgen. Koffie is er bijna altijd bij, evenals vruchtensappen, die echter meestal niet vers zijn.

Lunch (comida), diner (cena) en snacks: In de schaarse restaurants worden veel zwarte bonen, rijst en kip geserveerd. In het juiste seizoen zijn er wel veel exotische vruchten verkrijgbaar. Als je niet in je hotel eet, dan kun je het beste op zoek gaan naar een paladar, een particulier restaurant met maximaal 12 stoelen en prijzen van 7-12 US $. Veel mogelijkheden zijn er niet, zeker niet buiten Havana en Varadero. Als je goedkoper af wilt zijn, moet je eten kopen op straat, van kleine stalletjes. Daar mag je meestal met pesos betalen (op die manier wordt het al vlug zo'n twintig keer goedkoper).