Reiszoeker

Reizen naar Indonesië

Duurzaamheid Indonesië

Groen in Indonesië
Tijdens onze reis door Sumatra is de voederplaats in Bukit Lawang (Bohorok) door de Indonesische regering met onmiddellijke ingang gesloten. De orang-oetans worden dus niet langer meer gevoerd in dit nationale park. Een meer duurzame aanpak van het nationale park en zijn inwoners dus!

Project
In samenwerking met onze lokale agenten steunt Shoestring wereldwijd een aantal projecten met een financiële bijdrage. Ook onze reizigers dragen een steentje bij. Een groot (en groeiend) aantal deelnemers geeft via het boekingsformulier of via de website feelingresponsible.org een donatie aan een van onze projecten. Je kunt onze projecten al steunen met een bedrag vanaf € 10. Shoestring verdeelt daarnaast samen met zusterorganisaties Koning Aap en YourWay2GO € 13.750 over de volgende projecten: klik hier.

In Indonesië steunen wij het Ibu Harnik weeshuis en Tolong Flores

Waar zetten deze projecten zich voor in?
Het Ibu Harnik weeshuis zorgt voor ongeveer 42 kinderen die opgevangen worden als hun ouders op het land werken. Wij steunen dit project in samenwerking met onze lokale agent.
Ook steunen wij Tolong Flores, een stichting die door een clubje van oud-reizigers is opgericht. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van het onderwijs op scholen in Flores. Wij waren vlak na de start de eerste sponsor!

Voor meer informatie klik hier.