Reiszoeker

Reizen naar Jordanië

Communicatie Jordanië

Qua communicatie is Jordanië een modern land. De meeste mensen hebben een smartphone met internetverbinding. Op de meeste plekken heb je prima 4G-verbinding.

Mobiel bellen in Jordanië: De dekking van de mobiele netwerken in Jordanië is prima. De twee belangrijkste aanbieders, Zain en Orange, bieden in vrijwel de gehele bewoonde wereld goed bereik aan. Buiten de steden is het bereik ook goed, hoewel je in bergachtig gebied wat minder bereik kunt hebben.

Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Jordaanse maatschappij (Zain of Orange) en wat de kosten zijn. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com.

Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordeliger om ter plekke een lokale simkaart (carte Jawal) plus beltegoed aan te schaffen. Deze is verkrijgbaar bij verkooppunten van Zain, Orange en Umniah. Vraag aan de verkoper om je simkaart te activeren. Handig als je bijvoorbeeld Google Maps wilt gebruiken of een Uber-taxi wilt oproepen.

Internet in Jordanië: De meeste hotels en veel restaurants bieden gratis WiFi aan. Internetcafés zijn er nauwelijks meer. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.