Reisdocumenten Jordanië

Hieronder staat wat bekend was bij het te perse gaan van deze editie.Paspoort:Controleer altijd of je paspoort nog lang genoeg geldig is voordat je vertrekt. Je paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn bij vertrek vanuit Amman. Een fotokopie van je paspoort is een uitkomst, mocht je dit document onverhoopt verliezen (maak van de foto/naam pagina van het paspoort en van de pagina met het visum, als je dit van tevoren geregeld hebt, een fotokopie en stop deze elders in je bagage.)Visum voor Jordanië:Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze Jordanië reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is.

Wanneer wij 5 of meer deelnemers op dezelfde heen en terugvlucht kunnen boeken dan kunnen die gebruik maken van een groepsvisum. De administratiekosten voor dit groepsvisum bedragen €10 p.p. welke je bij boeking moet voldoen. Wij geven voor vertrek de paspoortgegevens door aan onze lokale agent, zodat deze het visum alvast kan regelen. Vul je paspoortgegevens dus in op de mijnsite!Indien je een afwijkende vlucht hebt of het landarrangement hebt geboekt, inclusief aankomsttransfer, hebben wij ook je volledige paspoortgegevens nodig voor het regelen van een visum. De administratiekosten voor dit visum bedragen €10 p.p..

Indien je een afwijkende vlucht hebt of het landarrangement hebt geboekt, zonder aankomsttransfer, zul je het visum ter plekke kopen.

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Indien je niet de Nederlandse nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf te regelen.Douanebepalingen:Volwassenen mogen per persoon 200 sigaretten, 25 sigaren of 200 gram tabak, 2 flessen wijn of 1 liter sterke drank, 50 gram parfum en 0,25 liter eau de toilet (voor eigen gebruik) invoeren. Jordaans geld en andere valuta mogen zonder beperkingen worden in- en uitgevoerd. Voor Jordanië geldt: Verboden is de in- en uitvoer van drugs, wapens en munitie, antiquiteiten uit illegale opgravingen en tijdschriften met naaktfoto's.Via Schiphol mag je voor € 175 belastingvrij invoeren. Dit bedrag is aan veranderingen onderhevig. Controleer dit eerst via de Schipholinformatiedienst 0900-7244746. Zij brengen hierover een speciale folder uit.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.