Reiszoeker

Reizen naar Jordanië

Veiligheid Jordanië

Algemeen: Jordanië is een veilig land om in te reizen. De meeste Jordaniërs zijn gastvrije en vriendelijke mensen. Hoewel diefstal geen groot probleem is in Jordanië, is het altijd verstandig om toch je maatregelen te treffen. Wapper niet met grote geldbiljetten op straat. Het is handig om twee geldbuideltjes te hebben, één met het geld dat je die dag nodig hebt en een andere geldbuidel met de rest van het geld die je op je lichaam draagt. Bedelen komt (nog) niet vaak voor, maar vaak vragen kinderen om snoep of om een balpen.

Reizende vrouwen in Jordanië: In Jordanië is het reizen voor vrouwen geen probleem. Toch blijft het wel aan te raden om 'discrete' kleding te dragen. In dorpen is het ongepast om (zonder mannelijk gezelschap) naar theehuizen te gaan of andere plaatsen te gaan waar alleen mannen komen. Direct oogcontact wordt soms opgevat als een 'uitnodiging'. In het algemeen heb je minder problemen als je een bepaald zelfvertrouwen uitstraalt.

Reisadvies voor Jordanië: Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in de verschillende regio’s van Jordanië vind je op www.nederlandwereldwijd.nl of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.