Menu

Veiligheid Jordanië

Algemeen: Jordanië is een veilig land om in te reizen. De meeste Jordaniërs zijn gastvrije en vriendelijke mensen. Hoewel diefstal geen groot probleem is in Jordanië, is het altijd verstandig om toch je maatregelen te treffen. Wapper niet met grote geldbiljetten op straat. Het is handig om twee geldbuiltjes te hebben, één met geld dat je nodig hebt voor die dag, en een andere money belt met het grotere geld, die je 'op het lichaam' draagt. Je zult het gevoel hebben, dat je als een havik over je spullen moet waken. Bedelen komt (nog) niet vaak voor, maar vaak vragen kinderen om snoep of om een balpen.

Vrouwen: In Jordanië is het reizen voor vrouwen geen probleem. Toch blijft het wel aan te raden om 'discrete' kleding te dragen. In dorpen is het ongepast om (zonder mannelijk gezelschap) naar theehuizen te gaan of andere plaatsen waar alleen mannen komen. Direct oogcontact wordt soms opgevat als een 'uitnodiging'. In het algemeen heb je minder problemen als je een bepaald zelfvertrouwen uitstraalt.

Reisadvies voor Jordanië: Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in de verschillende regio’s van Jordanië vind je op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder reisadviezen bij Jordanië) of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.