Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Eten en drinken Madagascar

Op Madagaskar kun je heerlijk eten. Veel plaatsen hebben een uitgebreide menukaart en je kunt op Madagaskar goed terecht voor Westerse, Chinese en lokale maaltijden. Westerse maaltijden zijn veelal op Franse leest geschoeid. De menukaarten zijn doorgaans in het Frans dus een woordenboekje kan van pas komen. Voor de vegetariërs: “Tsy misy hena” betekent “zonder vlees”.
Voor het ontbijt worden heerlijke verse stokbroden (mofo) geserveerd vaak met La Vache Qui Rit-kaasjes, jam, verse jus en thee of koffie. Je kunt ook overal op straat stokbroden en kaasjes kopen en dan zelf je ontbijt maken wat aanzienlijk goedkoper is. Vary (rijst) is een belangrijk onderdeel van bijna elke maaltijd en wordt vaak geserveerd met wat zebuvlees (hen’omby) of vis (hen’andrano) en soms ook eend of kip. Het nationale voedsel is romazava, gestoofde groenten en vlees wat geserveerd wordt met brèdes, smakelijke gekookte groenten. Een andere veel voorkomende maaltijde is ravitoto, versnipperde maniokbladeren met gebakken varkensvlees. Echte Malagassy maaltijden kun je krijgen in een hotely, kleine halfopen restaurantjes. De menukaart is meestal weergegeven op een groot krijtbord dat eindigt met de woorden “mazotoa homana” (eet smakelijk).

Henan-omby (of Hen’omby) = beef
Henan-borona (of Hen’akoho) = kip
Henan-kisoa = varkensvlees
Henan-drano (of Hazan-drano) = vis

In de hotely’s kun je ook voor snacks terecht zoals tsaramasy (rijst met bonen en varkensvlees), vary sosoa (rijstpudding), mofo boule ( zoete broodjes), koba (rijst en bananen geserveerd in een blad en in plakjes gesneden). Verder kun je er ook altijd yoghurt (yaourt) krijgen. Op straat worden vaak ook samosa’s aangeboden, een met vlees en/of groenten gevulde snack, gefrituurd in een deegjasje. Westerse maaltijden kun je in de grote steden vinden. Verder kun je aan de kust altijd heerlijke vis- en zeevruchtenmaaltijden krijgen en ook frietjes zijn bijna overal te bestellen. Chinese restaurants zijn in de meeste grotere plaatsen wel te vinden en het is eten is er smakelijk en redelijk geprijsd. Soupe Chinoise is vrijwel overal verkrijgbaar. Tropische vruchten die je op Madagaskar kunt vinden zijn kokosnoot, voasary (sinaasappels), akondro (bananen), ananas, lychees, mango’s en tapia’s (kleine rode bessen). In het koelere hoogland worden appels, peren, perziken en abrikozen verbouwd.

Leidingwater is niet drinkbaar. Je bent aangewezen op mineraalwater. Het bekendste merk is Eau Vive maar er zijn andere goedkopere merken zoals Olympiko en La Source. Mineraalwater is verhoudingsgewijs duur. Let bij aankoop op een goede verzegeling van de fles. IJsblokjes zijn alleen in goede restaurants van zuiver water.

Andere dranken Bij temperaturen van 35ºC of meer schiet de vochtbehoefte omhoog. Bij inspanning kan de innamenbehoefte stijgen tot meer dan vijf liter per dag. Een deel daarvan zit in het eten, de rest moet gedronken worden. Tijdens het transpireren raak je naast water ook zouten kwijt, die aangevuld moeten worden. Maak er bij grote hitte een gewoonte van om soep als voorgerecht te nemen. Coca Cola, Sprite en Fanta zijn overal te verkrijgen. In supermarkten zij ook kartonverpakkingen van sinaasappelsap en andere fruitsappen te koop zoals Tiko fruit juice. Verder zijn in restaurants vruchtensappen voorradig (hangt van het seizoen af welke) zoals sinaasappelsap, mangosap en ananassap, maar mango(sap) en ananas(sap) worden soms slecht verdragen en je kunt hiervan het beste niet meer dan een kleine hoeveelheid nemen. Verder kun je een kokosnoot laten openen en het sap opdrinken. Koffie is niet van hoogstaande kwaliteit, wie melk in de koffie drinkt zal het veelal moeten doen met gecondenseerde melk. Lokale thee is erg slap. Citroenthee is overal verkrijgbaar .

Alcohol Three Horses Beer is het meest populaire biertje van Madagaskar. Andere merken zijn Queens en Gold. Erg vreemd is het dat het Engelse merknamen zijn terwijl echt alles op Madagaskar in het Frans wordt aangeduid. Madagaskar heeft een eigen wijnstreek in de buurt van Fianarantsoa. Aanbevolen wordt de L’Azani Betsileo. Rum (toaka gasy) is goedkoop en overal te krijgen en de beste cocktail is punch au coco.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden