Reiszoeker

Reizen naar Madagascar

Communicatie Madagascar

Post van Madagascar naar de Benelux doet er een à twee weken over. Gedurende de afgelopen jaren is de telefoonservice enorm verbeterd. In de grote steden in Madagascar kun je met een telefoonkaart vanuit de meeste openbare telefooncellen internationaal bellen.

Mobiel bellen in Madagascar: Mobiele telefoons zijn erg populair in Madagascar, maar het bereik is beperkt. Je kunt bellen met je smartphone maar houd er rekening dat de kosten, met name voor data roaming snel op kunnen lopen. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het internationale toegangsnummer van Nederland is +31, van België +32 en van Madagascar +261.

Als je een simlockvrij toestel hebt kun je het beste een prepaid simkaart kopen. Informeer welke provider het beste bereik heeft in de gebieden die je wilt bezoeken. De drie grote mobiele telefoonmaatschappijen in Madagascar zijn Airtel, Telma en Orange.

Internet in Madagascar: Hotels in Antananarivo en in andere grote steden hebben WiFi. In toeristenplaatsen vind je tijdens je Madagascar rondreis internetcafés. Houd er wel rekening mee dat de verbinding traag kan zijn. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.