Reiszoeker

Reizen naar Madagascar

Reisdocumenten Madagascar

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Madagascar reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Let op! Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Hier hoef je voor vertrek niets voor te organiseren. Het visum (30 dagen geldig) koop je bij aankomst op de luchthaven van Antananarivo. De kosten voor het visum zijn ongeveer €25- €30, en betaal je in cash.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Bewijs van inentingen gele koorts:
Een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts is verplicht wanneer je in de 7 dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land hebt gereisd waar gele koorts voorkomt. Houd hier rekening mee wanneer je een bezoek aan verschillende Afrikaanse landen zou combineren. Voor meer informatie over vaccinaties kunnen reizigers woonachtig in Nederland terecht bij Thuisvaccinatie en reizigers woonachtig in België bij www.itg.be.