Reiszoeker

Reizen naar Madagascar

Veiligheid Madagascar

In de grotere steden op Madagasar, vooral in Antananarivo, moet je vooral op markten alert zijn voor zakkenrollers. Het is niet veilig om ’s avonds alleen over straat te gaan in plaatsen als Antananarivo, Tamatave en Antsirabe. Informeer bij je hotel welke buurten je beter niet kunt bezoeken. Voor een bezoek aan een restaurant is het verstandiger om een taxi te nemen. Op het platteland kun je doorgaans volstaan met normale voorzorgsmaatregelen.

Geld en belangrijke papieren kun je beter op je lichaam dragen, bijvoorbeeld in zakjes aan de binnenkant van je kleding of in een geldbuidel onder je kleding. Verdeel geld en documenten over verschillende plaatsen. Stop een klein geldbedrag in je portemonnee zodat je niet al je geld kwijt bent als je zakken gerold worden. Laat geen geld of kostbare zaken los slingeren in je hotelkamer. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Maak kopieën van belangrijke reisdocumenten zoals het paspoort, visa en verzekeringspapieren. Je kunt deze gegevens ook scannen en naar je eigen mailadres sturen zodat je er in elk willekeurig internetcafé over kunt beschikken.

Voor actuele informatie over de veiligheid op Madagascar kun je je wenden tot het ministerie van Buitenlandse Zaken, algemene informatie: tel. 070-3486789; voor reisadviezen: tel. 070-34847600 of website: www.minbuza.nl onder ‘reizen en landen’. Op deze website kun je ook de informatiefolder downloaden Wijs op Reis. Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken www.diplomatie.be vind je nuttige reisadviezen.