Reiszoeker

Reizen naar Nepal

Bagage en kleding Nepal

Neem voor het bezoek aan Nepal in ieder geval een paar goede, ingelopen wandelschoenen en een paar slippers mee. Dat is alles wat je voeten vereisen. Zomerkleding voor overdag en regenjas, plus warme kleding voor de avonden, is voldoende in de maanden oktober, november, maart, april, mei. De wintermaanden kunnen met name in de Kathmanduvallei koude avonden, nachten en ochtenden met zich meebrengen, waarbij nachtvorst geen uitzondering is. Als het mistig is, kan een doordringende kou een groot deel van de dag regeren. De meeste gelegenheden zijn onverwarmd. Een warm jack is geen overbodige luxe, evenals een trui en warm ondergoed. Overigens is winterkleding ruim voorradig tegen zeer redelijke prijzen en zijn spullen als slaapzakken en regenkleding in Kathmandu en Pokhara te huur.

Op de reizen zonder meerdaagse trektocht (rondreis Nepal, reiscode SNB) zijn een slaapzak of slaapmatje niet nodig.

Tijdens de trektochten door de bergen is een goede slaapzak zeker nodig! Je kunt deze vanuit Nederland meebrengen, maar je kunt hem ook kopen in Kathmandu of Pokhara. Ook zijn ze te huur in Kathmandu en Pokhara (let er in dat geval wel op of je inderdaad een goede slaapzak meekrijgt). Een slaapmatje is niet nodig.
Voor de reizen met een trekking Everest basecamp (reiscode SNV) en Annapurna circuit (reiscode SNC) heb je slaapzak die comfortabel is tot -20 graden. Zo’n slaapzak is ook te huren in Kathmandu en/of Pokhara, let op dat je hiervoor direct na aankomst dit organiseert met mogelijk de hulp van de reisbegeleider. Voor de reis Avontuurlijk Nepal (reiscode SNK) heb je een slaapzak met een -5 warmtefactor.

De avond vóór de trektocht vul je met twee personen één rugzak (maximaal 7 kilo p.p. inclusief slaapzak), die door een drager gedragen wordt. De overige bagage wordt gestald in het hotel waar je in Pokhara logeert en die zie je pas na de trektocht terug. Je hebt voor de trektocht een klein dagrugzakje nodig voor je camera, veldfles en datgene wat je onderweg denkt nodig te hebben. Een harde koffer is erg onhandig en we raden je dan ook sterk af deze mee te nemen, met name als je tijdens de reis een trektocht gaat maken.

In de lijst hieronder wordt aangegeven wat je voor de trektocht nodig hebt, en of de uitrustingsstukken eventueel te koop of te huur zijn in Pokhara/Kathmandu. Dit is aangegeven door een K en/of H achter het uitrustingstuk.
*Goede, ingelopen, waterafstotende of waterdichte bergschoenen
*Goede wandelsokken/termosokken
*Ondergoed
*Lang ondergoed/thermisch ondergoed
*Lange broek K
*Korte broek K
*Bloesjes, T-shirts K
*Warme trui (fleece) K
*Windjack K/H
*Poncho/ regenkleding K/H
*Pet of hoed tegen de zon K
*Muts/ sjaal/ handschoenen tegen de kou K
*Zonnebril
*Neem een setje pasfoto's mee. Deze heb je nodig voor je trekkingpermit en/of voor Chitwan National Park.
*Wandelstok K/H
*Slaapzak met een -5 warmtefactor (voor de reis Avontuurlijk Nepal, reiscode SNK) en voor de reizen met een trekking: Everest basecamp ( reiscode SNV) en Annapurna circuit (reiscode SNC) heb je slaapzak die comfortabel is tot -20 graden. K/H
*Kleine rugzak voor dagelijkse zaken K
*Veldfles K
*Waterzuiveringspompje of -druppels (chloor/ jodium) K (druppels)
*Zaklantaarn met reservebatterijen en lampje K
*Kleine verbanddoos
*Toiletspullen K
*Afbreekbare zeep/ shampoo
*Toiletpapier K
*Kleine noodvoorraad voedsel K
*Hangslotje K
*Pen en papier
*Paspoort
*voldoende Nepalese roepies in biljetten van 100 en kleiner.
Eventueel een goed boek, een verrekijker, hoogtemeter, fotoapparatuur, spelletjes.