Eten en drinken Nepal
Ontbijt: Cornflakes, pap, yoghurt (curd), toast, jam, boter en op tal van manieren bereide eieren behoren tot het standaardontbijt van hotels en restaurants. Daarnaast is het in Kathmandu en Pokhara zelfs mogelijk om bruine broodjes met yak-kaas te krijgen, ideaal voor een Nederlander die al wat langer van huis is en ontwenningsverschijnselen begint te krijgen.
Lunch en diner: In Nepal wordt 's middags en 's avonds warm gegeten. Voor Nepalezen in de dalen en de Terai betekent dat dal bhat takari. Dal is een linzenpapje en de belangrijkste eiwitbron voor Nepalezen, bhat is rijst en die wordt in hoeveelheden genuttigd die een westerling niet voor mogelijk houdt. Tarkari is het lekkerst en gevarieerd. Het is een gerecht van gebakken groente in een masala, dat wil zeggen in een specerijenmengsel. Bladgroenten, aardappelen en bloemkool worden vaak gebruikt. In Kathmandu is het aanbod van buitenlandse gerechten groot, variërend van pizza's en mousaka tot rösti met gefrituurde kippenpoot. In de populairste bergwandelgebieden zullen vaak ook zaken als chow min (bami) of spaghetti op het menu staan. Bovendien is het aanbod aan Tibetaans eten sterk toegenomen met de stroom vluchtelingen die sinds 1959 op gang is gekomen en nog steeds niet is gestopt. Momo's zijn Tibetaanse bolletjes vlees of gebakken groenten in een omhulsel van deeg dat kort gestoomd wordt. In diezelfde gebieden is koffie, bier, frisdrank en rum ruim voorradig. Daarbuiten is het thee, thee en nog eens thee. Daarnaast hebben ze vrijwel overal raksi, een waterige drank die gestookt is van tarwe en de Tibetanen en Bhote's hebben Chang, een soort gerstebier. Beide lokale alcoholische dranken worden warm gedronken en hoog in de bergen is daar alle reden voor.