Eten en drinken Panama

Eten: Panama heeft een internationale keuken. Er zijn Italiaanse, Chinese, Mexicaanse, Arabische en Indiaanse restaurants. Het eten in de Indiaanse restaurants is pittig en soms echt heet, zeker als je daar ‘picante de la casa’ bestelt. Panama is minder een bonenland dan de andere Midden-Amerikaanse landen. In plaats van bonen zie je vaker de Caribische bakbananen. Veel maaltijden zijn gekruid met koriander (cilantro) of het daaraan verwante, maar sterkere culantro. Het meest voorkomende vlees in de maaltijd is kip. In Bocas del Toro aan de Caribische Zee is het eten ook echt Caribisch, zo is er in bijna alle maaltijden kokos verwerkt.
Een aantal lekkere gerechten en dranken: ceviche, rauwe vis in gekruide citroensaus, arroz con pollo, waarbij de rijst gemengd is met fijngehakte groenten, arroz con piña, een drank bestaande uit rijst en ananas, chicheme, een drankje van graan dat smaakt als havermoutpap, patacones: gebakken bananen, tortillas van graan, hojaldra: gebakken broodjes.

Drinken: Leidingwater is in Panama niet geschikt voor consumptie. Mineraalwater is overal te koop. Er zijn zo'n vijf Panamese biermerken (Balbao, Atlas, Soberana, Goldbest, Panamá). De kwaliteit van het importbier is beter. Van de inheemse bieren is Balbao de beste. Wat de sterke drank betreft is er de zelfgeproduceerde rum Carta Vieja. De nationale sterke drank is Seco, een scherpe witte rum. Op het platteland wordt Seco con leche (seco met melk) alom gedronken. Verse vruchtensappen zijn overal te krijgen.

Fruit: De verkrijgbaarheid van fruit is afhankelijk van het seizoen: Sinaasappels, bananen en ananassen zijn de meest verkochte fruitsoorten, maar er zijn ook meer exotische vruchten. Om er een paar te noemen: Chirimoy, carambola, granadilla (een soort granaatappel), guave, guayaba, cas (een passievrucht) en papaja. Heerlijk zijn de jugos naturales of vruchtensappen die hier van worden gemaakt.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.