Veiligheid Panama

Van alle landen in Midden- en Latijns-Amerika is Panama wel één van de veiligste. Op het platteland is men zeer vriendelijk en behulpzaam. Maar, zoals overal, zijn er ook plekken waar je toch op moet letten. Bijvoorbeeld de stad Colon en in Panama City in de wijken El Chorillo, Curundu en El Marañón. Ook de oude koloniale wijk Casco Viejo, ook wel San Felipe genaamd, had niet zo'n beste naam, maar met het opknappen van de wijk, is de reputatie verbeterd. Overdag is het daar nu behoorlijk safe, maar 's avonds moet je oppassen als je in de richting van Avenida Central in de buurt van Chorillo gaat.
In de steden zijn (als overal ter wereld) soms zakkenrollers aan het werk. De zakkenrollers zijn eenvoudig van het lijf te houden: zorg dat je je grote geld en waardepapieren onder je kleding draagt, op een manier die niet zichtbaar is. Hou wat handgeld apart, zodat je niet midden op straat naar je grote geld moet zoeken.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.