De munteenheid van Panama is de balboa (PAB), onderverdeeld in 100 centavos. De waarde van de balbao is gelijk aan de Amerikaanse dollar. Panamese en US munten worden door elkaar heen gebruikt. Panamese geldmunten hebben hetzelfde gewicht en omvang als die van Amerikaanse munten, ze hebben alleen een andere afbeelding. Panama heeft ook munten van een halve dollar, deze halve dollars worden aangeduid als pesos. De munteenheid is in Panama niet stabiel. Het beste kun je een financiële krant raadplegen een week voor vertrek. Op internet kun je kijken bij
www.oanda.com.
De hotels van de hoofdstad en de grotere steden accepteren creditcards; dit geldt ook voor supermarkten en warenhuizen. Zorg dat je voldoende kleine biljetten bij je hebt; biljetten van 50 of 100 balbao/dollar worden niet altijd geaccepteerd.
Bij veel banken is het mogelijk om te pinnen bij een geldautomaat. Dit kan alleen als je bankpasje het maestro-logo op de achterkant heeft staan. Wij adviseren echter hier niet voor het hele vakantiebudget op te vertrouwen. De euro is vooralsnog niet erg bekend in Panama. Het heeft dus weinig zin om deze mee te nemen. De euro kun je vooralsnog alleen wisselen bij de grootste staatsbanken. Wij raden dan ook aan te reizen met je pinpas en US Dollars. De veiligste manier om geld en papieren tijdens de reis te bewaren is in een katoenen moneybelt die onder de kleding gedragen wordt.
Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.