Reiszoeker

Reizen naar Rusland

Communicatie Rusland

Rusland beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Met een mobiel kun je vanuit de hele regio Sint-Petersburg en Moskou naar Nederland of België bellen. Druk eerst 8 (wacht vervolgens op de kiestoon), dan de landencode van Nederland 1031, van België 1032. Ook de grote steden langs de Trans Siberische spoorlijn worden bestreken door het mobiele telefoonnet. Zie voor een vergelijking van de beltarieven per provider: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordeliger om een lokale SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. Er zijn verschillende aanbieders waaronder MTS, MegaFon, Beeline (herkenbaar aan het opvallende geel en zwart gestreept logo) en Tele2.Vraag de medewerker van de belwinkel om je SIM-kaart te activeren.

Internet in Rusland: In veel hotels en restaurants heb je WiFi. Kijk voor een overzicht van WiFi Spots op: https://wifispc.com/russia. Ook vind je veel internetcafés. Ook grote musea zoals de Hermitage of Tretiakov Gallery hebben een internetcafé.

Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.