Communicatie Rusland

Post: Post van Moskou en St.-Petersburg naar Nederland doet er twee tot drie weken over. Voor post van Nederland naar Rusland geldt in feite hetzelfde. Indein je iets waardevols opstuurt is de kans groot dat je poststuk helemaal niet op de plaats van bestemming aankomt. Brievenbussen zijn lichtblauw van kleur.

E-mail: E-mailen kan bij Post International of bij de vele internetcafés of hotels.

Telefoon: Vanuit Moskou, St.-Petersburg kun je vanuit de telefooncellen makkelijk naar huis bellen, ook vanuit de hotellobby. Telefoonkaarten zijn te koop in de metrostations (vraag een kaart met een minimum bedrag van 100 roebels), bij kiosken en op postkantoren, maar niet alle kaarten werken in alle telefoons. Je kunt beter een telefoonkaart in de hotel lobby aanschaffen en gebruik maken van de telefooncel in het hotel. Telefoneren vanuit de hotelkamers is erg duur. Wat betreft GSM: bij je provider kun je informeren wat de kosten zijn om in Rusland te bellen en gebeld te worden. Rusland heeft het internationale landennummer 007, Nederland 0031, België 0032.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.