Reiszoeker

Reizen naar Rusland

Geld Rusland

De munteenheid in Rusland is de roebel (RUB). Voor de actuele wisselkoers, download de app ‘XE Currency’ of kijk op: www.oanda.com. Op de internationale luchthavens in Rusland kun je met alle betaalmiddelen terecht. Contante euro’s kun je wisselen bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti).

Pinnen in Rusland: In de steden zijn betaalautomaten waar je met je bankpas roebels kunt pinnen. De bankautomaten bevinden zich bij vrijwel elk metrostation, op straat en vaak ook in hotels. Met een creditcard kun je in hotels, restaurants en in duurdere winkels betalen. Het wordt sterk afgeraden om zwart te wisselen.

Veilig pinnen in Rusland: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Rusland dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. NB Belgen kunnen hun bankpas in Rusland standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Rusland bij Europa.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.