Geld Rusland

De munteenheid van Rusland is de roebel (RUB). November 2011 was de waarde van een euro ongeveer 42 RUB en 100 roebel ongeveer € 2,38. Voor de actuele koers kun je kijken op www.oanda.com. De roebel bestaat uit 100 kopeken. In de praktijk zul je laatste niet gebruiken. Er zijn munten van 1, 2 en 5 roebel en bankbiljetten van 10, 50, 100, 500, 1000 en 5000 roebel.

In Moskou en St.-Petersburg kun je met een pinpas geld halen en met een creditcard of je pinpas grotere uitgaven doen. De bankautomaten bevinden zich op internationale luchthaven van Moskou en St. Petersburg, bij vrijwel elk metrostation, verschillende plaatsen op straat en binnen elk hotel. Cash geld blijft het makkelijkst, want travellercheques worden slechts beperkt geaccepteerd en het is zeer ongunstig om deze te verzilveren. Oud uitziende of gescheurde biljetten kunnen geweigerd worden bij het wisselen bij de banken of wisselkantoren. Euros kun je wisselen in het hotel, bij banken of wisselkantoren (obmen valjoeti). Banken zijn vaak alleen van maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 12.00 uur. Wisselkantoren houden winkelopeningstijden aan en zijn vaak ook op zaterdag en zondag geopend. Bij het geld wisselen dien je het paspoort te tonen. Wissel het geld NOOIT op straat: ondanks de gunstige tarieven kom je vaak bedrogen uit. Het is officieel niet toegestaan aankopen te doen in buitenlandse valuta.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.