Reiszoeker

Reizen naar Turkije

Communicatie Turkije

Bijna iedereen in Turkije heeft tegenwoordig een mobiele telefoon (cep). Het gebruik is de laatste jaren wel aan banden gelegd en op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld in auto’s, bussen, tram en metro, verboden. Dit in verband met geluidsoverlast en gevaar op de weg.

Mobiel bellen in Turkije: Wil je met je mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Turks Telecombedrijf. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Wanneer je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een SIM-kaart plus prepaid opwaardeerkaart aan te schaffen. Je dient je dan wel te laten registreren. Belangrijkste Turkse mobiele telefoonmaatschappijen zijn Turkcell, Vodafone en Avea. In afgelegen gebieden, bijvoorbeeld in delen van Cappadocië, is geen mobiel bereik. Het internationale landennummer van Turkije is +90, dat van Nederland +31 en van België +32.

Internet in Turkije: De meeste hotels, restaurants en toeristencafés bieden WiFi aan zodat je gratis kunt bellen met Whatsapp, Skype of Messenger. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.