Fooien Brazilië

De duurdere hotels en restaurants berekenen vaak 10 procent voor de service, maar de middenklasse restaurants niet. Een fooi is altijd welkom, velen zijn er afhankelijk van, omdat het loon lang niet genoeg is om van rond te komen. Hierbij gaat het niet alleen om restaurantpersoneel, maar ook om schoonmakers, schoenpoetsers, koffersjouwers en strandverkopers. Overigens heeft de fooi in een hotel of restaurant waar je vaker komt ook een andere functie. Het personeel wordt er vaak aanzienlijk attenter door.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde ook een fooi, als hij/zij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste andere avontuurlijke reisorganisaties, maar dat is laag. Onze richtlijn is € 1 per reiziger per dag.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.