Geld Brazilië

De Braziliaanse munteenheid is de real (BRL), die weer onderverdeeld is in 100 centavos. Er zijn munten van één, vijf, tien, vijfentwintig, vijftig centavos en een munt van 1 real. Daarnaast zijn er briefjes van één, vijf, tien, vijftig en honderd real.   Voor een recente koers kun je kijken op www.oanda.com/convert/classic.

Pinnen is mogelijk met een pasje dat voorzien van een Cirruslogo of een Pluslogo. Het kan lastig zijn een pinautomaat te vinden, in veel banken staat een complete batterij automaten opgesteld, waarvan er misschien maar met één jouw pasje gebruikt kan worden. Ervaring leert dat bij de kantoren van HSBC en Bradesco vrijwel altijd met Cirruspasjes gepind kan worden. Ook de Citibank en Banco 24 Hores zijn tegenwoordig aangesloten bij Cirrus, Visa of Mastercard. Let op dat pinautomaten soms buiten de openingstijden van de bank niet bereikbaar zijn of een laag maximum uitgiftebedrag kennen. Kijk voor de laatste pinmogelijkheden op www.mastercard.com onder 'ATM locator'.

Het gebruik van creditcards is wijd verspreid in Brazilië, ook voor kleine aankopen kan met ´plastic´ geld worden betaald. Zelfs in de kleinere plaatsjes kan vaak met een creditcard worden afgerekend. Visa is het meest geaccepteerd, Mastercard iets minder. Soms wordt er een opslag van 5% doorberekend. Vraag bij creditcard betalingen op de ouderwetse manier altijd het carbonnetje terug. Informeer voor de zekerheid bij je eigen bank over de mogelijkheden van je creditkaart in Brazilië.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.