Reiszoeker

Reizen naar IJsland

Geldzaken IJsland

De munteenheid in IJsland is de kroon of krona (ISK). Er zijn munten van 100, 50, 10, 5 en 1 kroon. Daarnaast zijn er biljetten van 5000, 2000, 1000 en 500 kronen. Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.

Pinnen in IJsland: Contante euro’s kun je wisselen bij IJslandse banken, wisselkantoren of op de luchthaven. Vanwege de hoge kosten is het niet aan te raden om al in Nederland of België IJslandse kronen aan te schaffen. In de grotere plaatsen vind je pinautomaten. Creditcards worden geaccepteerd in hotels, restaurants, winkels en banken. Veel hotels, winkels, restaurants en taxichauffeurs accepteren euro’s. Het levensonderhoud in IJsland is gemiddeld duurder dan in Nederland en België. Alcohol is helemaal duur.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft, hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon. Souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.