Reiszoeker

Reizen naar India

Communicatie India

India beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Alleen in afgelegen berggebieden zoals in Ladakh is geen dekking. En overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Het landennummer voor Nederland is +31, voor België +32 en voor India +91.

Internet in India
Als je over een simlock-vrije mobiel beschikt is het voordelig om ter plekke een prepaid simkaart aan te schaffen waarmee je ook kunt whatsappen en internetten. Deze zijn bij elke belwinkel (o.a. Vodafone, Airtel) te koop. Vraag de verkoper of deze de simkaart wil installeren. En... e-sim is ook mogelijk (en makkelijjker aan te schaffen)!
De meeste hotels en ook veel restaurants en cafés hebben WiFi. Zorg wel dat je Skype of Face time vooraf geïnstalleerd hebt op je smartphone, notebook of iPad. Een andere handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken. Heb je geen app geïnstalleerd, dan kun je altijd nog naar een internetcafé waar Skype meestal standaard is geïnstalleerd. Je betaalt dan alleen de kosten voor internet.