Communicatie India

Post:
Brieven en ansichtkaarten bereiken het thuisfront in één of twee weken. Een pakket opsturen kan, maar het is een omslachtig gebeuren op het postkantoor. Luchtpostpakketten doen er even lang over als brieven. Zeepost doet er meestal drie maanden over.

E-mail:
Internetcafé's schieten als paddestoelen uit de grond. Vanuit de meeste plaatsen in India kun je tegenwoordig wel emails versturen. 

Telefoon:
Direct telefoneren (met het buitenland) kun je het beste doen op een van de vele particuliere kantoortjes die worden aangegeven met de letters STD/ISD. De meeste hebben een digitaal apparaat dat precies aangeeft waarheen is gebeld, hoe lang en wat het kost. Er kan niet mee gesjoemeld worden. De kosten voor een minuut telefoneren met België of Nederland liggen omgerekend tussen € 1,50 en € 2. Op sommige STD's kun je ook faxen. In hotels worden aanzienlijk hogere bedragen gerekend en vaak loopt de telefoonverbinding via een telefoniste, zodat het lang kan duren voor je verbinding hebt. India heeft het landennummer +91, Nederland +31, België +32.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.