Reisdocumenten India

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor India nodig.

Heb je de Nederlandse nationaliteit en ben je woonachtig in Nederland dan moet je persoonlijk je aanvraag indienen. Dit omdat er vingerafdrukken gegeven moeten worden. Ongeveer een week later kan het visum opgehaald worden. 

Voor je visumaanvraag kun je op werkdagen terecht bij het servicecentrum van de ambassade: BLS International, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Op de website van BLS vind je de benodigdheden, exacte adressen en openingstijden: www.blsindia-nl.com. BLS werkt op afspraak; de afspraak kun je via de website maken.

Het visumaanvraag formulier kun je vinden op de website http://indianvisaonline.gov.in/visa/ .

Meer informatie over je reis die je nodig kan hebben bij het invullen van de formulieren vind je op de website van onze partner Visumloket.  Wij raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je Indiagroepsreis je visum aan te vragen.

Heb je de Belgische nationaliteit en ben je woonachtig in België dan kun  je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 25,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf twee keer naar de betreffende ambassade(s).

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft.

Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:
Douanebepalingen:
Je mag een gewone hoeveelheid persoonlijke bagage invoeren en per persoon 200 sigaretten of 50 sigaren of 375 gram tabak, twee flessen wijn en anderhalve liter sterke drank. Souvenirs kunnen onbeperkt worden geëxporteerd, met uitzondering van antiek ouder dan 100 jaar. Er staan fikse boetes op de invoer in de Europese Unie van beschermde dieren of voorwerpen die ervan gemaakt zijn, zoals koraal, slangenleer, schildpad of ivoor. Via Schiphol mag je voor € 430 belastingvrij invoeren. Dit bedrag is aan veranderingen onderhevig. Controleer dit eerst via de Schiphol Informatiedienst 0900-7244746. Zij brengen hierover een speciale folder uit.Hieronder staat wat bekend was bij het uitkomen van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem op reis een fotokopie mee van de foto- en visumpagina van je paspoort en houd die gescheiden van dit reisdocument, zodat de procedure om een nieuw paspoort te verkrijgen in geval van verlies of diefstal, geen nachtmerrie wordt.

Paspoort:
Controleer voordat je vertrekt altijd of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Een paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.