Reiszoeker

Reizen naar India

Geld India

De Indiase munteenheid is de roepie (INR).  Voor de actuele koers kun je het best kijken op www.oanda.com. De roepie is onderverdeeld in 100 paisa.

Geld wisselen doe je bij een bank, een officieel geldwisselkantoor (moneychanger) of het hotel waar je verblijft. De laatste twee hebben de voorkeur, aangezien wisselen bij een bank vaak een uiterst tijdrovende bezigheid is. De koersen verschillen onderling nauwelijks. De meest gangbare valuta zijn de euro, de Amerikaanse dollar en het Engelse pond. Er is een beperkte zwarte markt met kleine marges, kleine risico's en een uiterst vlotte afhandeling, maar het is illegaal. In de meeste grote en middelgrote steden in India kan tegenwoordig ook gepind worden. Neem voor de zekerheid altijd wat contante euro's mee. In geval van bankstakingen of andere ontwrichtingen van het dagelijks leven kan cash een uitkomst bieden. De belangrijkste creditcards worden in alle duurdere hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Geld opnemen met een creditcard is echter niet eenvoudig en is slechts mogelijk in een beperkt aantal bankfilialen. De meeste banken zijn geopend van ma t/m vr 10.00-14.00 uur en za 10.00-12.00 uur. De banken en wisselkantoren op de internationale vliegvelden zijn dag en nacht geopend.

Zakgeld:
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, eventueel ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.