Reiszoeker

Reizen naar Laos

Geld Laos

De Laotiaanse munteenheid is de kip (LAK). Er zijn geen munten in omloop. Het geld begint bij biljetten van 500 kip, gevolgd door 1000, 2000, 5000, 10.000 en 20.000. In winkels en restaurants wisselt men vaak met biljetten van 500 en 1000 en je loopt dus al snel met een grote stapel papiergeld op zak. Je kunt overigens in de steden vaak ook betalen met dollars (kleine onbeschadigde biljetten). Voor actuele wisselkoersen kun je www.oanda.com raadplegen.
Creditcards zijn zo goed als waardeloos in Laos, behalve in de tophotels en restaurants in Vientiane en Luang Prabang. In de meeste grotere plaatsen zijn geldautomaten aanwezig waar je met je pinpas terecht kunt. Zorg ervoor dat je altijd wat contant geld achter de hand hebt (euro's of dollars) die je zonodig kunt omwisselen voor kip wanneer pinautomaten buiten gebruik zijn.

Zakgeld: 
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.