Reisdocumenten Laos

Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Controleer altijd of je paspoort nog lang genoeg geldig is voordat je vertrekt. Een fotokopie van je paspoort en visa is een uitkomst, mocht je dit document onverhoopt verliezen. Ook is het handig al vast enkele pasfoto's mee te nemen.

Paspoort:
Als deelnemer aan deze groepsreis naar Laos dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Dit betekent dat je paspoort nog tenminste zes maanden geldig moet zijn nadat je de regio hebt verlaten (dus 6 maanden nadat je weer in Nederland terugkomt). Is dit niet het geval dan dien je een nieuw paspoort aan te vragen. Zorg er ook voor dat je nog enkele lege pagina's hebt in je paspoort. Zorg dat wij een kopie van het paspoort tijdig, uiterlijk een maand voor vertrek, in ons bezit hebben!

Visa:
* Visum voor Thailand: Als je korter dan 30 dagen in Thailand verblijft heb je geen visum nodig, mits je de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt. De ambassade van Thailand in Den Haag zit op de Laan Copes van Cattenburgh 123. Het telefoonnummer. is 070-3452088.

* Visum voor Laos: Je kunt het visum vooraf in Nederland aan te vragen. Geef dit dan op bij boeking. Het benodigde aanvraagformulier daarvoor kun je dan downloaden via mijn.shoestring.nl. Het visum kun je ook zelf vooraf aanvragen (ten minste 2 weken van tevoren) bij de Laotiaanse Ambassade in Brussel. De kosten zijn ongeveer € 50. Je kunt het via de post aanvragen of het aanvraagformulier met pasfoto's en je paspoort persoonlijk gaan brengen. Het adres is: Ambassade van Laos, Av. de la Brabanconne 19-21, B-1000 Brussel, tel.02-7341666. Je kunt er ook voor kiezen dit visum kan aan de grens voor ongeveer $ 35 USD aan te schaffen. Je hebt daarvoor een pasfoto nodig en je paspoort dient bij vertrek uit Laos nog ten minste 6 maanden geldig te zijn. Het visum beslaat 1 pagina, dus zorg ervoor dat je paspoort over minimaal 1 lege pagina beschikt.

Indien je niet de Nederlandse nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf te regelen.

Visumbemiddeling:
Op het inschrijfformulier kun je aankruisen of je Shoestring opdracht geeft de eventueel benodigde visa te regelen, of dat je het zelf regelt. Wanneer je gebruik maakt van deze service, dan dien je meestal uiterlijk vier weken voor vertrek je paspoort samen met de volledig ingevulde visumformulieren en de benodigde pasfoto's aangetekend op te sturen naar ons visumafhandelingskantoor. Tevens dien je een aangetekende envelop mee te sturen met je eigen adres zodat we je paspoort terug kunnen sturen. Shoestring brengt naast de consulaire kosten per visum tevens een bedrag van € 25 bemiddelingskosten per visum in rekening. 

De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure. Mocht je in een later stadium toch besluiten het visum wel of juist niet via Shoestring te laten regelen, dan brengen we € 12,50 wijzigingskosten in rekening.

Douanebepalingen:
Antiek, kunstvoorwerpen en boeddhabeelden mogen slecht met een officiële verklaring van het Departement voor Kunst worden uitgevoerd. Het is ten strengste verboden om drugs in- of uit te voeren. De straffen hierop zijn erg zwaar! In- en uitvoer van pornografisch materiaal is verboden. Invoer van binnenlandse valuta in Thailand is beperkt tot 2000 baht per persoon. Buitenlands geld mag onbeperkt worden binnengebracht.
Via Schiphol mag je voor € 430 belastingvrij invoeren. Dit bedrag is aan veranderingen onderhevig. Controleer dit eerst via de Schipholinformatiedienst 0900-7244746. Zij brengen hierover een speciale folder uit. Souvenirs boven deze waarde moeten officieel worden aangegeven bij terugkomst in eigen land. Over ambachtelijk gemaakte voorwerpen behoeft slechts BTW betaald te worden, voor andere zaken zijn ook invoerrechten van toepassing. Er staan fikse boetes op de invoer in de Europese Unie van beschermde dieren of voorwerpen die ervan gemaakt zijn, zoals koraal, slangenleer, schildpad of ivoor.

Ambassades in het buitenland:
Laos heeft geen Nederlandse vertegenwoordiging. De ambassade in Bangkok (Thailand) is ook bedoeld voor reizigers naar Laos, Cambodja en Myanmar.
Nederlandse Ambassade in Thailand, 106 Wireless Road (Thanon Vithayu), Bangkok 10330, telefoonnummer (00660-2-2547701 t/m 05), fax (0066)-2-2545579, e-mail: [email protected] Openingstijden zijn maandag-donderdag 08:00-16:00 en vrijdag 08:00-12:00.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.