Reiszoeker

Reizen naar Mongolië

Bagage en kleding Mongolië

Geadviseerd wordt je bagage te pakken in een rugzak (met binnenframe) met een totaal gewicht van 10 à 15 kilogram. Ook een compacte weekendtas is een handige optie. Een (harde) koffer is absoluut niet handig vanwege de vele ongeplaveide straten, de beperkte bagageruimte in de gebruikte vervoermiddelen en het ontbreken van een lift in de eenvoudigere hotels.

Neem op je rondreis Mongolië praktische kleding mee dat gemakkelijk te combineren is en laag over laag te dragen is. Toon in je kledingkeuze respect voor de lokale cultuur. Draag geen korte broek, korte rok of een hemdje tijdens een bezoek aan een boeddhistische tempel. Voornamelijk ’s avonds en in de hoger gelegen gebieden van Mongolië koelt het flink af. In september kan het ’s nachts zelfs al vijf tot tien graden vriezen, neem dus zeker warme kleding mee. In de hotels in Ulaanbaatar is er een wasserette aanwezig.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan de volgende zaken: een lakenzak, een zakmes, een handdoek, een beker, goede wandelschoenen, een schaartje, een regenjas, schrijfgerei, een zaklamp, een wekker, een waterfles, zwemkleding, naaigerei, badslippers, wasmiddel, toiletartikelen, een universeel geldige verloopstekker, voldoende fotomateriaal en een reisgids.

Tenten of muskietennetten zijn tijdens een rondreis door Mongolië niet nodig, tenzij anders vermeld in de vertrektijdenbrief.