Reiszoeker

Reizen naar Mongolië

Gezondheid Mongolië

Er zijn geen verplichte inentingen voor Mongolië, maar er worden wel inentingen aanbevolen. Welke vaccinaties en het aantal is afhankelijk van de soort reis die je gaat ondernemen en het gebied dat je bezoekt. Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering geeft richtlijnen uit voor vaccinaties en preventie van malaria, op hun website www.lcr.nl vind je dan ook actuele informatie. Belgen kunnen de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen raadplegen (www.itg.be).

Vaccineren bij je thuis! 
Voor veel reisbestemmingen is het noodzakelijk ingeënt te zijn tegen de belangrijkste ziekten. Dit is een onvermijdelijk deel van je reisvoorbereiding. Shoestring heeft een oplossing gevonden voor deze tijdrovende klus door middel van een samenwerking met Thuisvaccinatie.nl. Via dit platform komt een huisarts bij je thuis op een moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Je hoeft dan dus niet meer naar de GGD of de huisarts om je inentingen te laten zetten.
Thuisvaccinatie.nl is een Nederlands werkend vaccinatiecentrum. Je kunt gegarandeerd gebruik maken van deze unieke service, als je minstens vier weken voor vertrek contact met hen opneemt. Een handig alternatief voor de GGD!

Reisapotheek voor Mongolië: 
Neem in je reisapotheek voor Mongolië de volgende producten op: jodium, middelen tegen diarree, insectenbeten, reisziekte, koorts en verstopping, sterillon, zonnebrand en pleisters. Denk daarnaast ook aan vitaminetabletten, een tekentang, Oral Rehydration Salts (ORS) tegen uitdroging en een onbreekbare thermometer. Neem voor de hygiëne op reis bijvoorbeeld ontsmettingsdoekjes en een flesje desinfecteergel mee. Als je verblijft in een malariagebied is het belangrijk dat je anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET meeneemt.

Europees Medisch Paspoort: 
Het Europees Medisch Paspoort helpt je veel problemen te voorkomen in urgente situaties. Het document is opgesteld in 11 talen, waardoor gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik ook voor de buitenlandse hulpverlener is op te zoeken. De gegevens van de behandelend arts en wie moet worden gewaarschuwd bij dringende gevallen staan ook vermeld. Je kunt het Europees Medisch Paspoort verkrijgen bij de huisarts, de apotheek, de Reisdokter of de GGD.

Preventieve maatregelen: 
Zorg dat je na aankomst de tijd neemt om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zorg dat je je hoofd bedekt tijdens uitstapjes of excursies in de volle zon. Blijf voldoende drinken en strooi wat extra zout op je eten, je merkt immers niet hoeveel vocht je verliest in de droge hitte. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude dranken, deze belasten je maag minder. Water uit de kraan kun je beter niet drinken.

Ziekenhuizen in Ulaanbaatar: 
In Ulaanbaatar vind je een aantal goede ziekenhuizen, meestal privéklinieken. Zorg dus dat je goed verzekerd bent. De volgende adressen worden aanbevolen door het Verkeersbureau van Mongolië:

Russisch ziekenhuis nr. 2
Tokyogiin Guadmj, tel: 976-11-450-129
Het is een door Mongolen gerund ziekenhuis met 24-uur oproepkracht. Het is het beste om vooraf een telefonische afspraak te maken. Als er geen Engelse dokter beschikbaar is, is er een vertaalservice aanwezig.

SOS Medica Mongolia Clinic
UB International Clinic, 4a building, Big Ring Road, 15th Micro District 7th Khoroo, Bayanzurkh District, +976-11-464175/76/77
Deze kliniek heeft westerse dokters in dienst die 24 uur per dag opgeroepen kunnen worden. Dit is het beste ziekenhuis voor noodoproepen. Het ziekenhuis is open van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur.

Yonsei Friendship Hospital
Peace Avenue, tel: 976-11-310-945
Dit is een vrij goedkope Zuid-Koreaanse kliniek. Bijna altijd zijn er Engelssprekende dokters aanwezig. De kliniek is open van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 16:30 uur.