Reiszoeker

Reizen naar Mongolië

Veiligheid Mongolië

Mongolië is een relatief veilig land, maar ook hier moet je alert zijn. Een bekend werkgebied van kleine criminelen is de Narantuul-markt. ’s Nachts loop je kans oog in oog te komen staan met een vervaarlijk uitziende straathond of personen die iets te diep in het glaasje hebben gekeken. Neem daarom ’s nachts een taxi terug naar je accommodatie. Vraag een medewerker om de instructies voor de taxichauffeur uit te schrijven.

Voorzorgsmaatregelen: 
Mocht je onverhoopt iets naars overkomen zoals diefstal, zorg dan dat je de app ‘SOS op reis’ hebt gedownload. In deze app vind je alle belangrijke telefoonnummers in geval van nood. Doe aangifte bij de politie in verband met je verzekering.

Reisadvies voor Mongolië: 
Download de app ‘BZ reisadvies’ om op de hoogte te blijven van actuele informatie over de veiligheidssituatie in Mongolië. Ook kan je kijken op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken, voor Nederland kijk je op www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz (kijk onder reisadvies Mongolië) en voor België kijk je op http://diplomatie.belgium.be.