Reiszoeker

Reizen naar Mongolië

Fotografie Mongolië

Fotografie is een belangrijk onderdeel van een rondreis. Bizarre situaties, contacten met mensen, fantastische magische momenten en prachtige monumenten worden vastgelegd. Deze foto’s worden blijvende herinneringen aan de muur, in een fotoboek of op het internet via sociale media.

Neem een goede camera mee op je reis door Mongolië, want het is een uiterst fotogeniek land. Houd er rekening mee dat je in de provincie geen of nauwelijks batterijen kan kopen. In de meeste ger-kampen is er elektriciteit aanwezig om batterijen op te laden, maar de elektriciteitsvoorziening is niet altijd even stabiel.

Fotograferen van mensen in Mongolië: 
Mongoliërs zijn over het algemeen enthousiast om op de foto te gaan. Wel zullen ze keurig poseren en een serieus gezicht trekken. Voornamelijk vrouwen zullen weigeren, omdat ze er goed verzorgd willen uitzien. Of ze zijn een kwartier bezig met voorbereidingen treffen voor je uiteindelijk je foto kunt schieten. Sommige Mongoliërs, voornamelijk in toeristische trekpleisters, vragen geld voor het maken van een foto.

Betalen voor fotograferen: 
Als je in musea, in kloosters of bij een voorstelling wilt filmen of fotograferen geldt hiervoor een tarief, informeer naar het tarief bij binnenkomst. Het geld dat organisaties op deze manier verkrijgen wordt gebruikt voor onderhoud of restauratie. In Mongolië is het verboden om militaire- of staatsgebouwen te fotograferen.