Reiszoeker

Reizen naar Mongolië

Eten en drinken Mongolië

Het Mongoolse dieet staat bij ons vaak bekend als elementair en voor de Westerse bevolking zijn de basis ingrediënten inderdaad vaak vrij beperkt. Dit is toe te schrijven aan de traditie van nomadische veehouders voor wie dieren de belangrijkste leveranciers voor bestanddelen waren voor zowel eten als drinken. Zij kenden nauwelijks landbouw. Hieruit voortkomend zijn producten ontstaan als: soep van schapenvlees, yoghurtkoekjes, gefermenteerde paardenmelk (airag), wodka gedestilleerd uit koeienmelk en deegballetjes van schapen- of geitenvlees. Als toerist kan je inmiddels ook maaltijden volgens de westerse smaak krijgen. Toeristen krijgen in hotels en gerkampen vaak een smaakvol 3-gangenmenu met verse salades geserveerd. In Ulaanbaatar vind je een divers aanbod aan restaurants van internationale keukens tot kwaliteitsrestaurants met traditionele lokale gerechten.

Gerechten in Mongolië:
Goulash en tsuivan, gestoomde en gebakken noedels met rund- en schaapsvlees, zijn populaire gerechten in Mongolië. Pastagerechten waaronder buuz, een gestoomde vorm van ravioli, worden tijdens feestdagen als het Mongools Nieuwjaar geserveerd.

Drinken in Mongolië:
Thee wordt in een mengsel van water en melk gekookt en regelmatig met zout gedronken. Alcohol kan je op de steppe volop krijgen, zowel geïmporteerde dranken als traditioneel Mongoolse dranken. Bier als Khan Bräu en Chinggis Beer worden geschonken in bars en restaurants en zijn hoger geprijsd dan wodka.