Reiszoeker

Reizen naar Mongolië

Geld Mongolië

De munteenheid van Mongolië is de Tugrik (MNT). Van deze munteenheid is slechts papiergeld in omloop.Voor de actuele koers kun je het best kijken op www.oanda.com. Na je verblijf in Mongolië is het vrijwel onmogelijk Tugrik terug in te wisselen, dus neem hooguit een aantal kleinere biljetten mee voor in het plakboek. In Ulaanbaatar en andere grotere steden is het mogelijk contante euro’s te wisselen. Als je naar de provincie reist, zorg er dan voor dat je voldoende Tugrik op zak hebt en eventueel een klein bedrag in euro’s of dollars. Het is namelijk lastig in de provincie geld te wisselen.

ATM in Mongolië: 
In Ulaanbaatar zijn diverse ATM’s te vinden waar het mogelijk is te pinnen met je bankpas met Cirrus- of Maestro-logo. Ook is het in toenemende mate mogelijk te betalen met een creditcard (Visa- of Mastercard), voornamelijk in winkels en restaurants.

Veilig pinnen in Mongolië: 
Om veiligheidsredenen zijn de Nederlandse en Belgische bankpassen met Cirrus- en Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen tijdens je Mongolië rondreis dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als het wijzigen van deze instelling niet mogelijk is via je internetrekening, is het verstandig ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank. Je dient dan toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.