Reiszoeker

Reizen naar Tanzania

Cultuur Tanzania

In de Tanzaniaanse cultuur is respect erg belangrijk. De meeste Tanzanianen zullen andersdenkenden respecteren en netjes behandelen. Zo zullen sommige gewoontes/gedrag van toeristen wel geacepteerd worden terwijl dat in hun eigen cultuur als ongepast wordt gezien.  Zo is het bijvoorbeeld ongepast dat een Tanzaniaanse vrouw bier drinkt in een bar maar van toeristen wordt dit zonder problemen geaccepteerd. Wat minder op prijs wordt gesteld is intimiteit tussen man en vrouw, het is niet gebruikelijk dat een stelletje bijvoorbeeld elkaar kust of hand in hand loopt op straat. Het onderwerp intimiteit ligt wat gevoelig, althans in het openbaar.
Verder zijn Tanzanianen erg benieuwd en nieuwsgierig naar het leven van Westerse toeristen, ook wel wazungu genoemd (het meervoud van mzungu; blanke mensen). Ze vinden het leuk om alles te weten te komen en stellen je vragen over je burgerlijke staat, hoeveel kinderen je hebt en naar welke kerk je gaat.

Kleding in Tanzania: Omdat respect erg belanrijk is komt dit ook terug in de kledingvoorschriften. Het dragen van nette (bedekkende) kleding wordt overal in Tanzania gezien als een teken van respect voor de bevolking. De kledingvoorschriften in Tanzania zijn niet streng, maar shorts, hemdjes en zwemkleding horen op het strand thuis. In gebieden waar moslims wonen dien je knieën en schouders te bedekken.