Geld Tanzania

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (Tsh of TZS). Er zijn briefjes van 200, 500, 1000, 5000 en 10.000 shilling in omloop. Munten zijn er van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 shilling.
Kijk voor de actuele wisselkoers op www.oanda.com.

Het is niet mogelijk om in Nederland of België Tanzaniaanse shillingen te kopen, net zoals het niet mogelijk is om in Kenia dollars en euro's te kopen. Alleen in grote plaatsen in Tanzania is het mogelijk om te pinnen. Houd er wel rekening mee dat de stroom wel eens uit wil vallen en dat je dan geen gebruik kunt maken van de pinautomaat.
 

In Tanzania worden creditcards nauwelijks geaccepteerd. Je kunt er alleen gebruik van maken in geval van nood, bij sommige supermarkten (in combinatie met je paspoort ter identificatie) en bij dure hotels. Wissel nooit geld op de zwarte markt aangezien de kans groot is dat je vals geld in je handen krijgt gedrukt. Probeer kleine coupures Tanzaniaanse shilingen te krijgen als je geld wisselt, dat is makkelijker bij betalingen, omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is. Je zou ook een deel van je geld in de vorm travellercheques mee kunnen nemen, deze zijn verzekerd tegen diefstal en verlies. Travellercheques zijn echter niet handig, je staat bij de bank vaak in een lange rij om het om te wisselen.

Wij adviseren om zoveel mogelijk cash euro's mee te nemen waar je je zelf nog veilig bij voelt. Zoals gezegd: op veel plaatsen kun je ook pinnen. Wij adviseren om 2/3 van je zakgeld in euro's mee te nemen en 1/3 in US dollars. Met dollars kun je handiger de entree van de parken betalen (Hell's Gate - en Nakuru N.P. in Kenia). Houd er rekening mee dat men geen dollarbiljetten van voor 2004 accepteert.
 

Zakgeld:

Het door ons geadviseerde zakgeld: €200-€250 p.w. is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.