Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Geld Tanzania

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling (Tsh of TZS). Er zijn briefjes van 200, 500, 1000, 5000 en 10.000 shilling in omloop. Munten zijn er van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 shilling.
Kijk voor de actuele wisselkoers op www.oanda.com.

Het is niet mogelijk om in Nederland of België Tanzaniaanse shillingen te kopen. Alleen op Zanzibar is het mogelijk om geld te pinnen. Houd er wel rekening mee dat de stroom wel eens uit wil vallen en dat je dan geen gebruik kunt maken van de pinautomaat. Op het vaste land van Tanzania is het nagenoeg onmogelijk om geld te pinnen! Hou hier rekening mee dat je voldoende contant geld meeneemt. 

In Tanzania worden creditcards nauwelijks geaccepteerd. Je kunt er alleen gebruik van maken in geval van nood, bij sommige supermarkten (in combinatie met je paspoort ter identificatie) en bij dure hotels. Wissel nooit geld op de zwarte markt aangezien de kans groot is dat je vals geld in je handen krijgt gedrukt. Probeer kleine coupures Tanzaniaanse shilingen te krijgen als je geld wisselt, dat is makkelijker bij betalingen, omdat er op veel plaatsen vaak geen wisselgeld is.

Wij adviseren om zoveel mogelijk cash euro's mee te nemen waar je je zelf nog veilig bij voelt. Zoals gezegd: op veel plaatsen kun je ook pinnen. Wij adviseren om 2/3 van je zakgeld in euro's mee te nemen en 1/3 in US dollars. Met dollars kun je handiger de entree van de parken betalen. Houd er rekening mee dat men geen dollarbiljetten van voor 2006 accepteert. 

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden