Reiszoeker

Reizen naar Tanzania

Eten en drinken Tanzania

In Tanzania is er in de toeristenrestaurants vaak een uitgebreide keuze aan internationale gerechten. Het kan wel voorkomen dat een groot deel van de gerechten op de menukaart niet verkrijgbaar zijn. Het leukst (en goedkoopst!) eet je in lokale restaurantjes. Ze hebben een simpele menukaart maar bevatten vaak de echte traditionele gerechten van Tanzania. Veel voorkomende gerechten zijn: ugali (maïspap), chipsi (friet) of wali (rijst) met nyama (vlees), kuku (kip) of samaki (vis). Ook voor vegetariërs zijn er voldoende opties, in een restaurant kan je dan het beste vragen naar maharage (bonen) of mboga (groene groente).

Populair in de Tanziniaanse keuken zijn bananen. Deze zijn overal verkrijgbaar en worden op allerlei verschillende manieren bereid. Denk bijvoorbeeld aan bananensoep, gefrituurde banaan en gekookte banaan. Ook is er bananenbier, zeker de moeite om te proeven! Andere populaire snacks zijn chipsi mayai (aardappelomelet), samosa (deegdriehoekje gevuld met vlees of groenten) en mishkaki of nyama choma (gegrilde vleesspies). Op Zanzibar en aan de kust eet men veel vis en schaaldieren zoals krab en kreeft. Typische ‘Swahili gerechten’ worden bereid met kokosmelk en bij feesten is er altijd pilau, een gekruide rijst.

Drinken in Tanzania: Er wordt veel thee gedronken in Tanzania. Als het budget het toelaat van de Tanzanianen drinken ze ook graag frisdrank en bier. Populaire biermerken zijn Safari, Kilimanjaro, Tusker en Serengeti.