Fooien Tanzania

De werknemers in restaurants en hotels verdienen weinig. Je kunt aan de armoede in het land geen einde maken, maar wel zorgen dat degenen die voor je werken een goede fooi krijgen. De richtlijn is (tenminste als er naar tevredenheid service is geleverd) 1 euro fooi per reiziger per dag voor het personeel van de hotels. Voor de chauffeurs van de voertuigen die Shoestring inhuurt en de lokale kok die mee gaat geldt een zelfde bedrag. Het is voor dit soort fooien handig om een fooienpot te hebben die roulerend door reizigers wordt beheerd in overleg met de reisbegeleider. In eethuisjes etc. kun je een fooi achterlaten van 5 tot 10 % van het te betalen bedrag. Ook chauffeurs van taxi's en busjes, gidsen en mensen die op straat een dienst verlenen, verwachten een vergoeding. Betaal nooit vooraf!
De reisbegeleider verwacht aan het einde ook een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties, maar dat is laag. Onze richtlijn voor de fooi is € 1 per reiziger per dag.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.