Reiszoeker

Reizen naar Vietnam

Communicatie Vietnam

Bellen vanuit Vietnam met mobiel is in principe mogelijk, maar uiteraard afhankelijk van toestel en abonnement. Informeer voor vertrek bij je provider naar de mogelijkheden en kosten. Zie ook www.bellen.com. Bereik is doorgaans beperkt tot de stedelijke gebieden. Het internationale landennummer voor Nederland is +31,voor België +32 en voor Vietnam +84.

Internet in Vietnam: Als je een simlock vrij toestel hebt kun je in Vietnam ter plaatse een prepaid simkaart kopen. Deze kost nog geen vijf euro voor 2 gigabyte. Ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van WiFi. Mobifone, Vinaphone en Viettel zijn hiervoor goede en veelgebruikte providers. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.

Vrijwel overal – ook in kleinere steden – zijn internetcafés. De meeste hotels, cafés en koffiehuizen beschikken over een goed werkende WiFi-connectie. Restaurants hebben vaak ook WiFi. De internetverbindingen zijn over het algemeen prima in Vietnam.