Reisdocumenten Vietnam

Hieronder staat wat bekend was bij het ter perse gaan van deze editie. Deze informatie kan veranderen. Neem daarom altijd eerst contact op met de ambassade voordat je een visum aanvraagt. Een fotokopie van je paspoort is een uitkomst, mocht je dit document onverhoopt verliezen (maak van de foto/naam pagina van het paspoort en van de pagina met het visum een fotokopie en stop deze elders in je bagage).

Paspoort:
Als deelnemer aan een groepsreis naar Vietnam dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Dit betekent dat je paspoort nog tenminste zes maanden geldig moet zijn nadat je Vietnam hebt verlaten. Is dit niet het geval dan dien je een nieuw paspoort aan te vragen.

Visum:
Ook heb je een visum nodig om het land binnen te komen. Het benodigde aanvraagformulier daarvoor ontvang je van Shoestring tegelijk met de factuur. Een toeristenvisum is in de regel 30 dagen geldig. Het visum kun je zelf aanvragen (ten minste 2 weken van tevoren) bij de Vietnamese Ambassade in Den Haag. De kosten zijn ongeveer € 60. Je kunt het via de post aanvragen of het aanvraagformulier met twee pasfoto's en je paspoort persoonlijk gaan brengen. Shoestring heeft een visumdienst. Je dient op je boekingsformulier aan te geven of je gebruik wilt maken van deze visumdienst. De kosten voor het bemiddelen bedragen € 25 p.p. Dit bedrag komt erbij naast de visumkosten zelf. Wanneer je gebruik maakt van deze service, dien je meestal uiterlijk vier weken voor vertrek je paspoort samen met de volledig ingevulde visumformulieren en de benodigde pasfoto's aangetekend op te sturen naar ons visumburo. Je dient tevens een aangetekende envelop met je eigen adresgegevens mee te sturen om je paspoort met de visa thuis toegestuurd te krijgen. De procedure voor het aanvragen van je visum via ons visumburo krijg je samen met je boekingsvestiging toegestuurd. Als je ervoor kiest om zelf je visum aan te vragen dan krijg je bij de boekingspapieren de visumformulieren toegestuurd. Neem in dat geval zelf contact op met de Vietnamese Ambassade omtrent de procedure en kosten.
Het adres is: Ambassade van Vietnam, Nassauplein 12, 2585 EB Den Haag, Tel 070-3648917, Fax 070-3648656. De visumafdeling is dagelijks geopend van 14.00 tot 17.00 uur (wijzigingen voorbehouden). Er is overigens ook een Vietnamese Ambassade in België (130, Avenue de la Floride, 1180 Brussel, tel. 02-3747961).

Indien je niet de Nederlandse nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf te regelen.

Visumbemiddeling:
Op het inschrijfformulier kun je aankruisen of je Shoestring opdracht geeft de eventueel benodigde visa te regelen, of dat je het zelf regelt. Wanneer je gebruik maakt van deze service, dan dien je meestal uiterlijk vier weken voor vertrek je paspoort samen met de volledig ingevulde visumformulieren en de benodigde pasfoto's aangetekend op te sturen naar ons visumafhandelingskantoor. Tevens dien je een aangetekende envelop mee te sturen met je eigen adres zodat we je paspoort terug kunnen sturen. Shoestring brengt naast de consulaire kosten per visum tevens een bedrag van € 25 bemiddelingskosten per visum in rekening. 

De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure. Mocht je in een later stadium toch besluiten het visum wel of juist niet via Shoestring te laten regelen, dan brengen we € 12,50 wijzigingskosten in rekening.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.