Reiszoeker

Reizen naar Japan

Geldzaken Japan

De munteenheid is de Japanse yen (¥ of JPY). De 'sen' is het honderdste deel van de yen, maar deze waarde zie je nergens meer. Er zijn munten van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 yen. De biljetten zijn 1000, 2.000, 5.000 en 10.000 yen. Voor de dagkoers van Japanse yen kun je kijken op www.oanda.com.

Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Banken zijn meestal (!) van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 uur tot 15 uur, postkantoren van 9 uur tot 19 uur. In alle postkantoren staan er geldautomaten waar je met je gewone bankpas kunt pinnen, als deze voorzien is van het Cirrus- en/of Maestro symbool. De daglimiet bedraagt over het algemeen 50000 yen. Grotere bedragen kun je met de creditcard betalen. Visa en American Express worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. Met de Visa kaart kun je ook geld pinnen, de kosten daarvan zijn echter veel hoger dan de gewone bankpas. We raden dus aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van je bankpas, maar je hebt natuurlijk zelf de keuze om toch extra contanten mee te nemen. Houd er rekening mee dat geld wisselen nogal wat tijd in beslag kan nemen.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.