Reiszoeker

Reizen naar Japan

Sport en recreatie Japan

Net zoals in de rest van de wereld spelen Japanse kinderen zeer graag. Videospelletjes, zoals Sega en Nintendo, zijn erg populair, maar ze gaan ook graag naar buiten om te voetballen, honkbal te spelen, touwtje te springen of op eenwielers te rijden. Sommige kinderen verzamelen stickers of gummetjes, die ze met vriendjes en vriendinnetjes ruilen. Vanaf hun vijfde jaar nemen kinderen die in de steden wonen privé-lessen na school om te leren zwemmen of piano te spelen. Vanaf hun tiende gaan velen naar speciale scholen voor privé-les, die 'juku' genoemd worden, om hun schoolprestaties te verbeteren.

Japan is een land waar veel sporten beoefend worden. Zeer populair zijn honkbal en voetbal die gespeeld worden in plaatselijke school- en bedrijfsteams. Daarnaast worden ook tennis, skiën, zwemmen beoefend. Echte traditionele sporten zijn sumo, kendo, judo en aikido. Al verschillende keren organiseerde Japan de Olympische Spelen.

Sumoworstelen is een populaire traditionele sport. Grote, zware mannen proberen elkaar onderuit te halen of uit de kleine ronde ring te duwen. De gevechten zijn kort, en beginnen met rituelen waarbij zout in de ring wordt gegooid om de ring te zuiveren. Sumoworstelaars zijn grote beroemdheden in Japan, en moeten erg hard trainen.