Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Sport en recreatie Japan

Net zoals in de rest van de wereld spelen Japanse kinderen zeer graag. Videospelletjes, zoals Sega en Nintendo, zijn erg populair, maar ze gaan ook graag naar buiten om te voetballen, honkbal te spelen, touwtje te springen of op eenwielers te rijden. Sommige kinderen verzamelen stickers of gummetjes, die ze met vriendjes en vriendinnetjes ruilen. Vanaf hun vijfde jaar nemen kinderen die in de steden wonen privé-lessen na school om te leren zwemmen of piano te spelen. Vanaf hun tiende gaan velen naar speciale scholen voor privé-les, die 'juku' genoemd worden, om hun schoolprestaties te verbeteren.
Japan is een land waar veel sporten beoefend worden. Zeer populair zijn honkbal en voetbal die gespeeld worden in plaatselijke school- en bedrijfsteams. Daarnaast worden ook tennis, skiën, zwemmen beoefend. Echte traditionele sporten zijn sumo, kendo, judo en aikido. Al drie maal organiseerde Japan de Olympische Spelen: te Tokio in 1964, de winterspelen in Sapporo in 1972 en te Nagano in 1998.
Sumo-worstelen is een populaire traditionele sport. Grote, zware mannen proberen elkaar onderuit te halen of uit de kleine ronde ring te duwen. De gevechten zijn kort, en beginnen met rituelen waarbij zout in de ring wordt gegooid om de ring te zuiveren. Sumoworstelaars zijn grote beroemdheden in Japan, en moeten erg hard trainen.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden