Reiszoeker

Reizen naar Guatemala

Bagage en kleding Guatemala

We adviseren je om de bagage mee te nemen in een rugzak en het totale gewicht te beperken tot vijftien kilo per persoon. Een compacte weekendtas (op wieltjes) van hetzelfde gewicht is ook mogelijk. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage.

Deze reis gaat voor een deel door tropisch laagland en voor een deel door bergland waar een gematigd klimaat heerst met soms koude nachten. Het is aan te raden dunne kleding mee te nemen voor het warme weer, neem voor 's avonds dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hoog gesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack. In San Cristóbal kan het 's nachts behoorlijk afkoelen! Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen te felle zon. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en slippers of sandalen zijn alles wat je voeten vereisen.

Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, zaklantaarn, handdoek, zakmes (tijdens de vlucht niet in je handbagage stoppen), paspoort, kopieën van paspoort en reisverzekering en een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer.