Communicatie Guatemala

Post:
Er is een redelijk efficiënte post in Mexico, veel langzamer zijn ze in Guatemala, Honduras & Belize. Als je er zeker van wilt zijn dat je post aankomt, en ook binnen een redelijke termijn, geef dan je brieven en kaarten zelf af bij het postkantoor (correo). De post arriveert meestal na een week tot 10 dagen op de bestemming.

E-mail:
Steeds vaker kom je internetcafés tegen in de steden onderweg. In alle plaatsen waar overnacht wordt is tegenwoordig wel een kantoortje waar je kunt e-mailen, en in plaatsen als Antigua wemelt het er zelfs van. Wie een Hotmail of Yahoo adres heeft kan zo makkelijk en goedkoop met het thuisfront in contact komen.

Telefoon:
Op veel plaatsen heb je bereik met je mobiele telefoon. Check bij je provider of je met jouw mobiel vanuit Mexico kunt bellen. Ook kun je in Guatemala, Honduras en Belize bellen met telefoonkaarten. Dit is makkelijk en snel, maar duur. Soms kun je een collect-call aanvragen, daar spaar je geld mee uit. Voor telefoneren naar Nederland kies je: 0031 -  netnummer zonder 0 - abonneenummer. (Voor België is dit 0032). Het internationale landennummer van Guatemala is  00502; Honduras  00504; Belize 00501.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.