Reiszoeker

Reizen naar Nicaragua

Bagage en kleding Nicaragua

Deze reis gaat voor een deel door tropisch laagland en voor een deel door bergland waar een gematigd klimaat heerst met soms koude nachten. Neem daarom dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hooggesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een trui of een sweater mee en een regenjack. Een paraplu is handig zowel tegen de regen als tegen de felle zon. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en slippers of sandalen is alles wat je voeten vereisen. Ook is het handig om afritsbare broeken mee te nemen.

Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur en voldoende geheugenkaarten, reservebatterijen, universeel geldige verloopstekker, zaklantaarn, zakmes (niet in je handbagage stoppen tijdens de vlucht!), aansteker, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, wekker, schrijfwaren, boeken, paspoort dat nog minimaal een half jaar geldig is, voldoende geld, kopieën van paspoort en reisverzekering, je vliegticket(s), een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, je agenda met belangrijke adressen, een goede reisgids. Verder eventueel: handdoek, laken, een verrekijker en een leeslampje. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of klamboe mee te nemen.

We adviseren je ten zeerste om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een harde koffer raden we sterk af voor onze reizen. Niet omdat je je rugzak/weekendtas nodig hebt om lange wandelingen met je bagage te maken, maar omdat een harde koffer vaak moeilijk op te bergen is. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Zorg dat je bij vertrek uit Nederland een stel schone kleren in de handbagage hebt en 48 uur zonder je grote bagage kunt, voor het geval dat de bagage later aankomt dan jijzelf.

Koffers niet op slot naar de VS: Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) raadt haar reizigers, die een vlucht hebben geboekt naar of via de Verenigde Staten, aan om hun koffer of andersoortige bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook door het ANVR aangeraden gebruik te maken van bagagebanden om zo eventuele schade aan de koffer en bagage te voorkomen.