Reiszoeker

Reizen naar Nicaragua

Feestdagen en festivals Nicaragua

Nicaragua kent tal van nationale feestdagen, waaronder Nieuwjaar, Dag van de Arbeid (1 mei); Moederdag (30 mei); Nationale Bevrijdingsdag (19 juli); Slag van San Jacinto (14 september), Onafhankelijkheidsdag (15 september). Tijdens nationale feestdagen zijn kantoren en instellingen gesloten.

Religieuze feestdagen in Nicaragua: Belangrijke christelijke feestdagen zijn Witte Donderdag en Goede vrijdag (Semana Santa), Pasen, Día de los Muertos (Allerzielen, 2 november), La Purísima, de verering van Maria (8 december) en Kerstmis. In de heilige week voor Pasen (Semana Santa) en tijdens Kerst en Nieuwjaar heeft bijna iedereen vakantie. Iedereen zoekt zijn toevlucht dan tot het strand en doet zich tegoed aan een heleboel drank en lekkernijen. De zogenaamde ‘zomervakantie’ valt in december en januari.

Festivals in Nicaragua: In Nicaragua heeft iedere stad en ieder dorp zijn eigen patroonheilige, zoals Cristo Rey ofwel Fiesta de Santo Domingo in Managua (eerste week augustus). De heiligen worden geëerd tijdens de uitgebreide en uitbundige fiestas patronales met processies, hanengevechten, concerten en parades.