Reiszoeker

Reizen naar Nicaragua

Geld Nicaragua

De munteenheid in Nicaragua is de córdoba (C$), onderverdeeld in 100 centavos. In het dagelijkse leven wordt de córdoba ook wel peso genoemd. Er zijn bankbiljetten van 10, 20, 50, 100 en 500 córdoba en munten van 1 en 5 córdoba en van 5, 10, 25 en 50 centavos. Biljetten van 500 córdoba kun je beter wisselen in biljetten van 100 córdoba, omdat de meeste Nicaraguanen geen wisselgeld hebben. Kijk voor de actuele wisselkoers op: www.oanda.com.

Het is handig ook wat cash Amerikaanse dollars mee te nemen, omdat je die bij vrijwel iedere bank kan wisselen, terwijl de euro maar zelden wordt aangenomen. Pinnen met een Nederlandse of Belgische bankpas kan alleen bij de BAC credomatics met een Maestro-logo. Deze automaten zijn ook te vinden bij tankstations van bijvoorbeeld Shell. Het is voor de zekerheid handig om een creditcard mee te nemen. In sommige hotels en restaurants kun je hiermee betalen, maar in kleinere gelegenheden veelal niet. Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag van 08.30 uur tot 11.30 uur.

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft, hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon. Souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.