Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Communicatie Nicaragua

Het postkantoor (Correos de Nicaragua) is doorgaans geopend tijdens kantoortijden en op zaterdag tot het middaguur. Over het algemeen is de post betrouwbaar en effectief in Nicaragua. Alleen het versturen of ontvangen van internationale postpakketten (groot of klein) gaat langzaam omdat de inhoud altijd door de douane wordt gecontroleerd. Je kan daarom beter meerdere platte (dikke) enveloppen gebruiken voor grotere zendingen in plaats van een pakket.

E-mailen, internetten, faxen en printen kan in de internetcafés die je op bijna iedere straathoek tegenkomt. Vraag naar 'el cyber' als je het niet kan vinden. In het internetcafé zijn vaak koptelefoons aanwezig waardoor je goedkoop of zelfs gratis naar buitenlandse nummers kan bellen via programma’s als Skype (www.skype.com) en Voipbuster (www.voipbuster.com).

In de meeste internetcafés kan je ook goedkoop telefoneren naar Europa via de vaste lijn. Deze telefoonverbindingen lopen via de Verenigde Staten waardoor bellen naar Nederland zelfs goedkoper is dan bellen naar landen binnen de Centraal-Amerikaanse regio. Voor bellen binnen Nicaragua kun je een Centro de llamadas binnenlopen van bijvoorbeeld ENITEL (zonder telefoonkaart) óf je kunt de vele openbare Publitel telefoons op straat gebruiken (mét telefoonkaart). Nicaragua gebruikt een 800MHz frequentie voor mobiele telefonie. Je moet daarom minimaal een triband toestel hebben als je van het Nicaraguaanse netwerk gebruik wilt maken. Bellen met een Nederlands abonnement in Nicaragua is echter niet aan te raden omdat dit zeer duur is. Mocht je het toestel toch willen gebruiken, zorg dan dat deze simlock-vrij is zodat je er een Nicaraguaanse simkaart in kan doen (kijk verder op www.bellen.com). Meer info kun je vaak opvragen bij je provider. Het landennummer van Nicaragua is 505. Voor Nederland/Belgie draai je eerst 0031/0032, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden